Jan Weijers’ nieuwste werk, opening 4 dec 19:30, expositie 5 t/m 20 dec

jan_weijers_2_web

Deze expositie toont Jan Weijers’ nieuwste werk.

Wij konden niet bevroeden dat het ook zijn laatste werk is geworden.

Maanden geleden werd door POST- en Jan Weijers de afspraak gemaakt dat hij in december 2014 een expositie zou krijgen.
Jan richtte de Stichting Kunstkring Parkstad (SKP) op en organiseerde menig tentoonstelling met regionale kunstenaars. Hij verzorgde alleen én zamen met anderen ook teken- en schilderlessen. De stichting beheerde in Brunssum enige tijd een galerie en beheert daar nog steeds De Jalerie, waar Jan tevens een atelier had en menig uurtje vertoefde om zich op zijn passie te storten. Hij tekende en schilderde met hetzelfde ogenschijnlijke gemak. Hij maakte grafisch werk en beeldhouwwerken. Hij experimenteerde er lustig op los en zijn gevoel voor compositie, zijn achtergrond (Kerkrade) en zijn humor zijn voelbaar en zichtbaar aanwezig in al zijn werk.
Jan heeft o.a. middels SKP een grote steen bijgedragen aan het creëren van een platform voor regionale kunst. Daarnaast was hij een kunstenaar in hart en nieren die heel gemakkelijk contacten legde, wat hem o.a. diverse tentoonstellingen opleverde.
De kunst met grote en kleine K beheerste zijn leven, hoewel zijn gezin en familie altijd vóór alles kwam!

Jans humor, positieve inbreng, warmte en advies was van groot belang voor iedereen in het POST- team. Wij missen hem en zijn ontzettend blij dat POST- met goedvinden van Jan zijn familie, zijn laatste werken mag tonen.

Zamen met de laatste werken van Jan Weijers toont POST- een mini-expositie van een aantal personen die dicht bij hem stonden. Zij waren al enige tijd in het geniep bezig met het voorbereiden van een project genaamd “Zaame moele”, een door Jan vaak gebezigde kreet. Het was de bedoeling dat dit project een steun in de rug voor Jan, Jenny en zijn (klein)kinderen zou zijn dat hij zelf zou meemaken. Helaas was de slopende ziekte te sterk voor Jan. Het project is zodoende een in memoriam aan Jan Weijers geworden. Deze collega’s en vrienden in de kunst hebben elk een klein kunstwerk gemaakt ter steun/nagedachtenis aan Jan Weijers.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.