“Sadiya, The queen of Detwah”, Amira Al-Sharif, 7. – 30. nov. 14 & “meet and greet” met Amira Al-Sharif

Op 30 november aanstaande is Amira Al-Sharif in POST- aanwezig voor een “meet and greet” plus signeersessie.

Heb jij een vraag die jij graag aan Amira Al-Sharif wil stellen? Stuur ons die vraag en wij leggen haar de vragen die dag voor om zodoende tevens een interview met haar te doen. Vragen via een persoonlijk bericht graag. Vergeet niet de expositie te bezoeken want ze is de moeite waard. Meer dan, zelfs!

amira_alsharif_3

amira_alsharif_a

Amira Al-Sharif, freelance fotografe en fotojournaliste, is geboren in Saoedi-Arabië en getogen in Jemen. Ze werkt als vrouwelijke fotojournalist in Jemen. Ondanks dat de meeste van haar collega-Jemenitische fotografen mannelijk zijn, blijft ze haar culturele en maatschappelijke grenzen verleggen. Ze werkt als freelancer voor een aantal Engels kranten en tijdschriften in Jemen en in het buitenland; de Yemen Observer, Spectrum Krant, National Jemen, Yemen Times, Jemenitische tijdschriften, en de NY Times.

Amira begon als een professionele fotograaf in 2005 voor o.a. de Yemen Observer, en sinds 2008 voor de Yemen Times. De laatste jaren werkt ze verhalend als zowel fotograaf en verslaggever. Ze fotografeerde de politieke onrust en legde de verarmde levensomstandigheden in Zuid-Jemen vast. Bij diverse projecten over vrouwenrechten en strijdvaardigheid bezocht ze gevangenissen en opvangkampen in Jemen. Een serie foto’s met doordringende verhalen geeft ze deze vrouwen een gezicht. Momenteel werkt ze aan een vergelijkbaar fotoproject op Socrota.

Haar werk is gepubliceerd in het Engels en het Arabisch. Ze werkt voor diverse ambassades, HOOD, voor het verdedigen van mensenrechten, Oxfam, en UNICEF in Jemen, en in het buitenland in o.a. Abu Dhabi, Jordan, NY Times en USA.

Amira hoopt dat zij door haar fotografie kan communiceren en een meer eerlijke visie op de bevolking van Jemen en hun cultuur kan geven, die krijgt volgens haar te weinig aandacht in de westerse media.

Amira’s werk zijn de ogen voor velen over de hele wereld, haar werk over strijdbare vrouwen in Jemen is gepubliceerd en geëxposeerd in Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Verenigde Staten, en in Frankrijk.

Amira woont in Sana’a, en verzorgde privé een opleiding voor andere Jemenitische fotografen. Haar persoonlijke project “Het creëren van New Generation van Jemenitische Fotografen” was een succes. Door het geven van intensieve workshops in documentaire fotografie en fotojournalistiek in 2011_2014 heeft ze 282 fotografen uit verschillende leeftijdsgroepen en van beiden geslachten in Jemen opgeleid.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.