ABOUT POST-

Een publieke ruimte voor hedendaagse kunst in Kerkrade centrum

postkantoor kerkrade

Al meer dan honderd jaar staat het oude Kerkraadse post en telegraaf kantoor aan het begin van de voetgangerszone in het centrum. Vroeger werd dit gebouw beschouwd als het hart van Kerkrade, en nog steeds spelt het een belangrijke rol voor deze oude stad.

 

Door de jaren heen heeft deze locatie verschillende rollen aangenomen in het centrum, maar nooit heeft het zijn waarde verloren. Als centrum voor communicatie en later als bank, heeft dit oude postkantoor veel betekenis gehad voor de inwoners.

 

Sinds 2012 is het kantoor omgedoopt tot een publieke ruimte voor hedendagse kunst, die nochtans probeert om uit te reiken naar de inwoners van Kerkrade en deze zodanig te betrekken in de wederopbouw van dit betekenisvolle monument.

 

Sinds de heropening van deze locatie hebben talloze kunstenaars de gelegenheid en vrijheid gekregen om hun expositie op te stellen. Elke maand verandert deze ruimte in een andere wereld die bezoekers de kans geeft om zich in te leven in de transformatieve kracht van kunst en cultuur.

 

U kunt bijdragen aan de restauratie van dit belangrijke monument door ons te bezoeken. Help ons om de oude glorie van dit pand in ere te houden.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.