NONEXISTENT², Jos Jacobs en Beatrix von Bock, 1 april t/m 1 mei 2016, opening in aanwezigheid van de kunstenaars

flyer-JosBea-april2016-front

NONEXISTENT²

Bijna tweehonderdduizend mensen zijn vanwege oorlog en vervolging gevlucht vanuit Syrie, Palestina, Afghanistan, Eritrea…

In 2016 zijn tot nu toe gemiddeld 1.800 mensen per dag per boot de Middellandse zee over gevlucht op zoek naar veiligheid. Tussen 2000 en 2015 zijn waarschijnlijk 24.900 mensen verdronken tijdens de oversteek per boot. De meesten blijven anoniem. Ze sterven op zee, zullen niet worden begraven, verschijnen niet op de voorpagina’s van onze dagbladen.

De expositie NONEXISTENT² vraagt aandacht voor die slachtoffers, wijst op hun anonimisering, geeft identiteit terug.

Beatrix Von Bock brengt haar werk ‘Traumschiff‘ naar POST-. Zij wil erkenning voor hen die hun leven op zee hebben verloren. Met deze installatie wil zij onze aandacht op de vluchtelingencrisis vestigen.

Jos Jacobs presenteert zijn werk ‘Empty faces‘ een reeks gepixeleerde digitale beelden. Door zijn werkwijze worden toetsen pixels en de koppen worden schimmen. Inhoudelijk krijgen de beelden daardoor een ‘anonimiteit’. Op die manier ontstaan suggestieve beelden en het is de ‘ verbeelding ‘ van de toeschouwer die er een betekenis aan geeft. In confrontatie met de werken van Beatrix von Bock krijgen ze een extra dimensie en betekenis.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.