Poste Restante, opening 3 juni, 19:00, 3 t/m 25 juni

POST-Flyer-062016-Poste-Restante-FRONT

Poste Restante

Door de bevolkingskrimp, bezuinigingen en de invloed van het internet komen steeds meer panden leeg te staan. Het word steeds gewoner om deze panden een nieuwe functie te geven, dan ze te slopen. Tweede en derde jaars studenten van Interieur Architectuur aan de Kunstacademie van Maastricht presenteren twee projecten, die zich buigen over dit vraagstuk.

Het laatst overgebleven deel van het mijncomplex Oranje Nassau te Heerlen, is op het moment ingericht als mijnmuseum en wordt geëxploiteerd door oud-koempels.

Om hun inspanningen beter tot zijn recht te laten komen, werd het Mijnmuseum door de tweedejaars studenten uitgebreid met de tweede mijnschacht. Echter hiervoor diende een connectie te worden gecreëerd waardoor er een logische routing ontstaat tussen de twee schachten.

De derdejaars studenten hebben de levensvatbaarheid van winkels onderzocht.

De leegstand die in Parkstad heerst, heeft naast een aanblik van verloedering ook gevolgen voor sociale aspecten. De winkel als ontmoetingsplek in de buurt verdwijnt doordat er weinig reden meer is om fysiek de deur uit te gaan.

Door de buurtwinkel nieuw leven in te blazen is geprobeerd deze problematiek aan te gaan.

De gebouwen, die door hen zijn ingevuld als moderne buurtwinkels, zijn het treinstation in Simpelveld; het gebouw van aardappelhandel Gorissen in Simpelveld en het voormalige postkantoor in Kerkrade.

Tweedejaarsstudenten: Kelly Limpens, Stéphanie Lelieveld, Anna Barinova, Yannick Joosten en Joost Corvers.

Derdejaarsstudenten: Joosje Strüwer, Romy Blommers, Gerlin Bekhuis, Pauline Termijtelen, Lou Verniquet, Ruben Vermeulen, Ruben Buter en Frank Brouwers.

admin