Gogyoshi Art Project, Ed Hanssen, 3.3.13 – 24.3.13

FLYERAside

Namens POST- en de Limburgse deelnemers aan GOGYOSHI ART PROJECT(#GAPnl) bent u van harte uitgenodigd op 3 maart aanstaande om 14:00 uur aanwezig te zijn tijdens de opening van de expositie GOGYOSHI ART PROJECT in POST-, Hoofdstraat 16 te Kerkrade.

GOGYOSHI ART PROJECT is een kunstproject gestart door Ed Hanssen in samenwerking met Fred van Welie. Nederlandse kunstenaars, maximaal 10 per provincie, laten zich inspireren door de vijf-regelgedichten(gogyoshi) van de Japanse dichter Taro Aizu. Zijn gedichten verhalen over de gevolgen van de zeebeving, tsunami en meltdown van de Kawauchi Daiichi kernreactor in maart 2011.

GOGYOSHI ART PROJECT schenkt aandacht aan de geschetste situatie in Japan doordat kunstenaars zich laten inspireren door deze Japanse gedichten. Hierdoor overbruggen zij een kloof tussen Oost en West. Taro Aizu heeft voor de omslag van zijn meest recente boek gebruik gemaakt van een van de deelnemende kunstwerken en ook het voorwoord is van Nederlandse makelij. Er is dus sprake van een kruisbestuiving. Tevens zijn de contacten tussen de deelnemers en Japanse kunstenaars uitgebreid en verstevigd door het project.

GOGYOSHI ART PROJECT exposeert in alle provincies. Flevoland (Lelystad), Gelderland (Wageningen), Noord-Holland (Amsterdam) gingen Limburg (Kerkrade) reeds voor. Deelnemers uit Limburg zijn: Anki Raemaekers, Carmen Heemels, Ed Hanssen, Gerrit Koster, Helga van der Poel, Jan Weijers, Malène Zegers, Marianne Delmee en Sonja Reedijk. Ook uit andere provincies nemen kunstenaars deel aan deze expositie.

De opening wordt verricht door:………… (verrassing).

Tijdens de opening geeft Miki een sushiworkshop. Zangeres Jentley Drieman treedt voor u op en Walter van Wingerden draagt een verhaal aan u voor.

De tentoonstelling is geopend tot 24 maart 2013. De openingstijden van POST- zijn van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

GOGYOSHI ART PROJECT informatie treft u aan op:
FACEBOOK en PROJECTMAILARTBOOKS

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.