Feestelijke afsluiting van het eerst jaar van POST-!

U wordt hierbij van harte persoonlijk uitgenodigd om de feestelijke afsluiting van het eerste jaar uit de geschiedenis van POST- bij te wonen op donderdag 20 december om 19.00 uur in POST- te Kerkrade.

 Ruimte vrij maken / POST-  jaar één / Een terugblik

 

In het afgelopen jaar, in 2012, is het oude postkantoor in Kerkrade omgevormd tot POST- een informele ruimte voor kunst en cultuur.

In POST- bevinden zich het atelier van het publieke kunstproject Sjtub en het kantoor van de cmunz foundation for public art. Maar het hart van POST- zijn de expositieruimtes en de maandelijkse exposities die daar plaats vinden. 

De december expositie ‘Ruimte vrij maken’ kijkt terug op het afgelopen jaar, 2012, het eerste expositiejaar van POST-. Een tijdlijn met documenten maakt het mogelijk de ontwikkeling van leegstaand postkantoor tot informele ruimte voor kunst en cultuur op de voet te volgen. Losse kunstwerken roepen de verschillende exposities in herinnering en gaan voor het eerst met elkaar in ‘gesprek’. Tijdlijn en kunstwerken samen zijn een onderzoeksverslag, een terugblik en een ‘statement of intent’.

Naast dat er kunstwerken te zien zijn van alle exposanten van het afgelopen jaar zal het muzikale gedeelte bestaan uit live muziek door de band Mikki Mo.

In de tweede expositie ruimte zal Leon Mehlkop een aantal van zijn indrukwekkende maquettes tentoonstellen waaronder een levensechte van Abdij Rolduc.

De decemberexpositie ‘Ruimte vrij maken’ kent geen opening. In plaats daarvan nodigen wij u uit voor een afsluiting. De tijdlijn is dan af, alle kunstwerken zijn dan toegevoegd. Het is tegelijk de feestelijke afsluiting van het eerste jaar uit de geschiedenis van POST-, de informele ruimte voor kunst en cultuur in het centrum van Kerkrade, in het hart van Parkstad. Wij hopen van harte dat u die afsluiting met ons wilt komen vieren!
Deze zal plaatsvinden op donderdag 20 december om 19.00 te POST- (Hoofdstraat 16, Kerkrade).
Het POST- team, Het Sjtub team.
Contact:

Laura Selvi & Tim Ypelaar.

Laura: 0610521467

Tim: 0610273635

post-@sjtub.org

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.