52 Weken – een Fotoproject van Jutta Melchers en Marco Rose, Opening 3.Nov.13

52 weken flyer_net

U wordt hierbij van harte persoonlijk uitgenodigd om de opening van de expositie van het fotoproject „52 Weken“ van Jutta Melchers en Marco Rose bij te wonen op zondag 3 november om 14.00 uur in POST- te Kerkrade.

52 Weken – een Fotoproject van Jutta Melchers en Marco Rose.

„52 Weken“ – onder deze projectnaam hebben de fotografen Jutta Melchers en Marco Rose twaalf maanden lang (2011/2012) door de hele Euregio gereisd op zoek naar de mensen die hun stempel op deze grensregio drukken.

„52 Weken“ zijn 104 gezichten, 104 biografieën en anekdotes. Het zijn 104 facetten van een gebied, 104 foto’s en verhalen. Er worden portretten getoond van mensen uit een grensregio waarin veel aspecten de mensen verbindt en tegelijkertijd onderscheidt. De protagonisten hebben allemaal één ding met elkaar gemeen: Ze wonen allen in de Euregio.

Zoals bijvoorbeeld een non en een sm-meesteres, de chocolatier en de eigenaar van een patatkraam, een muzikale ster en een zware crimineel, de president van het Europees Parlement en de gemeentesecretaris van de kleinste gemeente van België met 86 inwoners.

De twee fotografen reden meer 6.000 kilometer door de regio, hebben opmerkelijke mensen ontmoet en ze artistiek geportretteerd. Daaruit is een drietalig fotoboek en deze expositie ontstaan.

U bent voor deze tentoonstelling gedurende de maand november van harte welkom deze in POST- te komen bekijken.

Jutta Melchers, een 59-jarige galerie eigenares en fotograaf uit Herzogenrath, heeft zich sinds jaren op documentair-kunstzinnige “Street photography” gericht.

Marco Rose, 36 jaar oud en geboren in Aken, werkt beroepsmatig als redacteur bij een krant en houdt zich met verschillende objecten in de fotografie bezig.

Beide projectpartners hebben elkaar gevonden in hun voorliefde voor fotografie.

„52 Weken“ – dat zijn de mensen van de Euregio. www.52wochen.info

 

Het negende POST- Gesprek over de transformatiekracht van kunst (#TKVK) zal zondag 17 november om 14:00 plaatsvinden.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.